Ji Ching: jóslás és bölcsesség

Ji Ching: jóslás és bölcsesség

A világ legősibb jóskönyve, a kínai Ji Ching, magyarul: Változások könyve. A nagyjából 3000 éves szent könyv a kínai civilizáció egyik legfontosabb írásos emléke, amely több száz év alatt érte el végleges formáját.
 
 
 
A cigánykártya mágikus világa 2.

A cigánykártya mágikus világa 2.

A cigánykártya 36 (ritkábban 32) lapból áll. Több fajtája ismert. Ezek közül a ún. Piatnik-kártya lett a legszélesebb körben elterjedt, amely a magyar származású Piatnik Nándor által alapított kártyagyárról kapta nevét az 1900-as években. Az előző rész itt olvasható! tovább
 
 
 
A cigánykártya mágikus világa 1.

A cigánykártya mágikus világa 1.

A cigányság hitvilágában a jóslás nem egy kiválasztott ember, mágus vagy jövendőmondó különleges képessége, hanem a mindennapi élet élő hagyománya. Spirituális gyakorlat, melynek az a hit az alapja, hogy az ember képes tulajdon sorsát előre megjósolni, és egyúttal befolyásolni is. tovább
 
 
 
 
 
 

Jósolni csak jóakarattal lehet

Thoran Zu úgy tekinti a jóslást, mint segítségnyújtást – hiszen a lehetőségek megmutatásával könnyebbé teszi a fontos döntések meghozatalát. Hisz benne, hogy a jövő a lehetőségek tárháza, és ha aktívan, gondolkodó módon keressük utunkat, a pozitív ösvényen járunk.

Hisz benne, hogy a jövő a lehetőségek tárháza, és ha aktívan, gondolkodó módon keressük utunkat, a pozitív ösvényen járunk. Thoran Zu az ESO TV munkatársaként kártya és asztrológia segítségével segít kiválasztani a jövő által nyújtott lehetőségek közül a pozitívakat.

Mennyi ideje jósol?

Már több mint tíz éve foglalkozom sorselemzéssel, a jóslás felfogásom szerint ennek az egyik ága. Úgy gondolom, hogy a jóslás jóakarat és segítség nyújtása a jövő lehetőségeinek feltárása által.

Mi akart lenni gyerekkorában?

Mint a legtöbb gyermeknek, nekem is gyakran változtak a céljaim, de az emberek sokszínű viselkedése, valamint a látszólagos ellentmondások mögötti összefüggések állandóan felkeltették az érdeklődésem, és edzették a figyelmem, az érzékenységem.

Hogy került kapcsolatba az ezotériával?

Már nagyon fiatalon sikerült megismernem olyan embereket, akik hatottak rám és bátorítottak, tanítottak, ráadásul a saját érdeklődésem is folyamatosan vezetett az egyik helyről a másikra. Az asztrológiát, és a természetgyógyászattal összefüggésben megszerzett ismereteim nagy részét is „vallásközeli” formában tanultam, de személyes mestereimnek és barátaimnak is nagyon sokat köszönhetek. Autodidakta formában is elsajátítottam néhány dolgot, de ezek inkább a gyakorlat szempontjából lényegesek.

Szokott-e mással jósoltatni magának?

Értelmetlennek tartom, hiszen a forrás azonos!

Milyen képességekkel segíti az Önhöz fordulókat?

Képességeim vannak olyan összefüggések megtalálására, amelyek a spirituális törvények ismerete által leegyszerűsítik a megoldások megtalálását és a jövő számtalan lehetőségéből a pozitívak kiválasztását. Szükség esetén energiaképleteket látok, és érzékelem azt, ami szükséges a segítség nyújtásához.

Látja-e a halált?

Az energiáit igen, de a halál csak szimbolikus képeken keresztül látható.

Milyen érzésekkel járnak a látomások?

Teret adok a szükséges információknak, amelyek legtöbbször belső képek formájában mutatkoznak meg számomra, és ezek a valós érzékelés kiegészítőjeként hatnak.

Látja-e a jövőt?

A jövő nem konkrétumokból áll, hanem valószínűségekből, amelyeket nagy akarattal és módszeres gyakorlással formálni lehet. A passzívan sodródó és az akaratát használó ember esélyei is mások, persze mindkettőről érdemes minden érdeklődőt tájékoztatni.

Milyen módszereket vesz igénybe a jósláshoz?

Hosszabb elemzések esetén előre kiszámolom a születéskori „lélektervet”, amit összevetek asztrológiai képletekkel, sőt, néha kivetett kártyával is. Ezek összessége alapján alkotok képet, így segítek a legpozitívabb irányt kijelölni. Amikor csak kártya áll rendelkezésemre, akkor a „lélektervet” és az asztrológiai „sorsutat” az idő szűke miatt nem fejtem ki, de ha konkrét problémák megoldása a cél, ez a módszer is elég. A módszereim konkrét esetek leírása által érthetőbbé válnának, de ilyeneket etikai okokból még név nélkül sem árulhatok el.

Családtagoknak jósol?

Kérésre igen.

Az Ön számára mit jelent az ezotéria?

Ugyanazt, amit szó szerint az ezoterika illetve az okkultizmus is jelent: a belülről kiáramló értékek és a lélek, illetve az elme működésének valamint törvényszerűségeinek megismerését a mágia, az asztrológia, a kabbala és az alkímiai logika gyakorlása által.

Kapcsolódik-e ezoterikus életmódja valamilyen világvalláshoz?

Igen, kapcsolódik többhöz is, de elsősorban a céljai összefüggésében, nem kifejezetten módszertanilag és dogmatikusan.

Milyen emberek jósoltatnak Önnel? Vannak visszajárók?

Többnyire kíváncsi emberek hívnak telefonon, akik igyekeznek támaszra és bizonyosságra találni jövőjüket és lelki békéjüket illetően. A hívók nagyon változatosak és sokfélék mind hangulati szempontból, mind pedig képzettség tekintetében, de ezektől függetlenül, többnyire a nyitottság és a bizalom jellemző rájuk. Leggyakrabban a párkapcsolati kérdések kerülnek előtérbe a beszélgetéseinkben. Előfordult már, hogy többször is visszahívtak további kérdésekkel, de gyakoribb azok újbóli jelentkezése, akik az elkészült teljes sorselemzés után további életvezetési tanácsokat kérnek.

Hogyan kapcsol ki?

Szerintem sosem szabad annyira kimerülni, hogy kampányszerű kikapcsolódásra legyen szükség, tehát igyekszem helyes mérték szerint és lehetőleg túlzások nélkül élni. Én alapvetően az élet értékeit tartom szem előtt, de fontosnak tartom a régi járművek, gépek és technológiák értékmegóvással kapcsolatos felmérését és felújítását is, valamint azokkal a kapcsolattartást, akiknek ez szintén fontos. Kedves elfoglaltságom a dobolás is, lehetőleg zenészekkel együtt játszva.

KV
Thoran Zu elérhetősége


Vissza